Kurs

Økologisk bakverk – Surdeigskurs

Baking med økologisk mel og de gamle kornsortene.

Dato:3. desember 2018 – 4. desember 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:Pris pr person: kr 1.500,- (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj)
Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Dette kurset retter seg mot de som driver storhusholdning, økologisk og til andre som ønsker å tilby økologiske bakverk. Statens landbruksdirektorat ønsker via Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruk av økologisk mat.

Mål med kurset

Å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene er både spennende og utfordrende. På dette kurset ser vi på det grunnleggende innenfor bakingen der vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt fram til det fristende, ferdige bakverket. Kurset vil ta sikte på å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av melet som levende råvare, og hvordan den som baker kan påvirke prosessen.

Målgruppe

Bedrifter som jobber eller ønsker å lære mer om baking med økologiske kornsorter.

Kursinnhold

  • Hva er surdeig?
  • Hvorfor bake med surdeig?
  • Hva skjer i en surdeig?
  • Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
  • Praktisk bruk av surdeig i bakeriet

Kursansvarlig

Kursansvarlig er baker André Løvaas, Nofima og trener i bakerlandslaget. Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.

Les mer om:

Relatert innhold