Dette kurset gir større forståelse av bakeprosessen og hva som er mulig å få til med ulike metoder.
Kurs

Økologisk bakekurs – Søte fristelser

Å bake med økologisk mel er både spennende og utfordrende. Dette er et praktisk kurs i baking med spennende søte bakverk, bruk av lokale melsorter og ulike prosesser.

Dato: 4. desember 2019 – 5. desember 2019
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1433 Ås
Pris: Pris pr person kr. 2100,- (inkl. kursmateriell, lunsj og kaffe/te)
Kontaktperson
Kontaktperson
Portrettbilde av Ann Katrin Holtekjølen

Påmelding

Meld deg på her

Dette er et todagers kurs med søte deiger på økologisk mel. Her ser vi på mulighetene og kurset legger opp til at vi setter det teoretiske sammen med det praktiske og at man lærer mens vi baker.

Dagene blir en veksling mellom teori og praksis med prat rundt kornets kjemi, melets muligheter og bakerens påvirkningsmulighet for å kunne styre det ferdige produktets egenskaper. Kurset vil danne grunnlag for større forståelse av bakeprosessen og hva som er mulig å få til med ulike metoder.

MÅL
Gi deltakerne grunnleggende forståelse av bakeprosessene og teknikkene som ligger til grunn for de søte produktene.

MÅLGRUPPE
Produsenter av økologiske bakevarer.

KURSINNHOLD

  • Karlsbader – en type hvetebakst – ulik teknikk gir forskjellig produkt
  • Kjeks: Bakeren setter premissene – matkjeks eller søt
  • Taillaule – Sveitsisk julekake
  • Engelsk fruktkake
  • Havrekick – lett og raskt i en travel hverdag

Påmelding innen 14 november 2019
Antall deltakere settes til maks 12 personer. Så først til mølla!
Påmeldingslenken til høyre på siden.

 

Økologiprogrammet

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.

Relatert innhold