Velkommen til NTPs temadag for mat og helse, 14. november. Tema for dagen er tarmens betydning for helse. Foto/cc: Joe Urrutia/Nofima
Seminar

NTPs temadag – Tarmens betydning for helse

 Mat og helse  

En møteplass for bedrifter, myndigheter, forskningsmiljøer, forbrukere og andre fagmiljøer.

Dato:14. november 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:NTP medlemmer kr 500,- per person, NHO Mat og Drikke medlemmer kr 1500,- per person, Andre: kr 1900,- pr person
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved NHO Mat og Drikke, og Nofima inviterer til fagdag den 14. november 2018 – hold av dagen!

Tema er tarmens betydning for helse.

Hva er det som gjør at tarmen først nå er blitt et så interessant organ for alle, både unge og eldre? Hva vet vi om sammenhengen mellom mat, mikrobiota og helse? Kan det vi spiser trigge mikrobiota i positiv eller negativ retning? Har vi god dokumentasjon på sammenhengen mellom kost, mikrobiota og helseeffekter, eller er dette bare en ny kostholdstrend? Bør vi spise mer enn bare fiber for å ha en god tarmhelse? Kan vi bli overvektige hvis vi har dårlig mikrobiota? Og hvordan møter industrien denne utfordringen?

Er dette spørsmål du også stiller deg? Da kan du allerede nå sette av dagen.

Påmelding til høyre på siden

Registrering fra kl 9.30 med kaffe/te og noe å bite i.

10.00   Velkommen ved NHO Mat og Drikke

Innleder: «Farmen i tarmen» – kosthold, tarmbakterier og helse v/Siv Kjølsrud Bøhn, NMBU

Hvordan påvirker tarmbakteriene helsen vår? Hvordan påvirker kostholdet tarmbakteriene?

Har «sunn tarmflora» betydning for overvekt? v/Karsten Kristiansen, University of Copenhagen

Fordøyelsessystemet og in vitro fordøyelsesmodeller v/Bente Kirkhus, Nofima

Lunsj

Tarmfloraens påvirkning for utvikling av diabetes v/ Robert Caesar, University of Gothenburg

Kosthold, tarmflora og helseeffekter – fett og fiber v/Vibeke Telle Hansen – Oslo Met

Kosthold og mikrobiota v/Ida Rud, Nofima

Industri – Norgesmøllene Cerealier – egenskaper og produkter

Industri – Tine Fermenterte produkter og probiotika

Industri – Bama Fiber i frukt og grønnsaker

Avslutning og info om NTP – Food for Life v/Cathrine Finne Kure

 

 

Les mer om:

Relatert innhold