Kurs

Nettkurs – Bruk av pektin i frukt- og bærprodukter

Frukt og bær er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

Dato: 27. mai 2021
Sted: Nettbasert kurs
Pris: kr 400,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Cecilia Midtsund Kippe

Påmelding

Meld deg på her

Kurset starter kl. 10.00 og avsluttes kl. 12.00.
Meld deg på via lenken på denne siden. Frist for påmelding er 23. mai, og påmeldingen er bindende.

Kurset vil ta for seg bruk av pektin i produkter basert på frukt og bær. Det blir en gjennomgang av hva pektin er, hvordan det brukes, og mulige tiltak når produktet ikke får ønsket konsistens.

Mål

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om pektin i produkter laget av frukt og bær, og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter.
Noen av temaene som vil belyses:
– hva pektin er
– regelverk
– hvordan løse opp pektin
– dosering av pektin
– mulige tiltak for å oppnå ønsket konsistens

Målgruppe

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk) innen prosessering av norske frukt- og bærprodukter. Kurset er beregnet for kommersielle aktører som produserer for salg

Grunnmodul i videreforedling av frukt og bær holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Relatert innhold