Spekepølseproduksjon i gang i Patogen prosesshall. Pølsene inneholder e.coli og forskerne skal undersøke hva som må til å bli kvitt den farlige bakterien. Foto: Kjell J. Merok/Nofima
Fagdag

Mattrygghetsdagen

 Trygg og holdbar mat  

I Norge tar forbrukerne det som en selvfølge at maten de spiser er trygg – i alle fall den maten som er produsert i Norge. Dette er en viktig konkurransefordel for den norske maten, og et sentralt matforskningsfelt.

Dato:21. november 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Kontaktperson
Portrettbilde av Askild Lorentz Holck
Askild Lorentz Holck

Seniorforsker
Tlf.: +47 64 97 02 13
askild.holck@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Helga Næs
Helga Næs

Forskningssjef
Tlf.: +47 915 94 673
helga.naes@nofima.no

Det pågår atskillige forskningsprosjekter som fokuserer på mattrygghet, og det er den praktiske nytteverdien av disse vi ønsker å dele på denne fagdagen. Vi presenterer resultatene fra forskningen utført i prosjektet patogener i matkjeden om eliminering av livsfarlige bakterier som Listeria og E. coli i matproduksjon. Vi får også høre om bedriftenes arbeid med mattrygghet og nye trender innen mattrygghet. Møtet arrangeres som et samarbeid mellom Nofima, Veterinærisntituttet og NIBIO.

Save the date! Mer informasjon kommer.

Relatert innhold