Vi i Kompetansenettverket for lokalmat ønsker å bidra til fortsatt vekst i lokalmatsatsingen gjennom å tilby skreddersydde kurs, matfaglig rådgivning eller hjelp til å finne frem blant kompetansetilbydere og ulike støtteordninger. Foto: Wenche Aale Hægermark
Kurs

Mattrygghet og HACCP

Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre at maten er trygg. Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP-metoden.

Dato: 27. oktober 2020
Sted: Måltidets Hus, Richard Johnsensgate 4, NO-2021 Stavanger
Pris: 1100,- inkludert lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Gro Haugvaldstad Kleiberg
Gro Haugvaldstad Kleiberg

Seniorforsker
Tlf.: +47 450 15 283
gro.h.kleiberg@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Heidi Katrine Trige
Heidi Katrine Trige

Adm. koordinator
Tlf.: +47 995 62 244
heidi.katrine.trige@nofima.no

Påmelding

Med deg på her

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.

MÅLET MED KURSET er at deltagerne skal få kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen virksomhet. Kurset består av teori og noen enkle øvelser.

Med kunnskaper fra kurset kan man arbeide videre med tilrettelegging av hygiene og HACCP i sin bedrift.

Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en metode for å sikre maten, basert på at man på en systematisk måte vurderer risiko for å forebygge at noe går galt.

DAGENS PROGRAM

09:00               Introduksjon – Smittevern

09:15               Lover og regler – Innføring i mikrobiologi

11:30               Lunsj

12:15               Fareanalyse og HACCP

14:00               Oppgave

16.00               Takk for i dag

MÅLGRUPPE: Lokalmatprodusenter og serveringssteder med lokalmat på menyen (færre enn 10 ansatte)

PÅMELDING: Påmeldingslenke til høyre på siden. Påmeldingsfrist er 13. oktober, og påmeldingen er bindende. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding.

Kompetansenettverk lokalmat

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Sør, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Relatert innhold