Kurs

Mattrygghet og HACCP

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.

Dato:8. november 2018
Sted:Fylkesmannen i Østfold, Vogtsgate 17, 1532 Moss
Pris:950,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Gro Haugvaldstad Kleiberg
Gro Haugvaldstad Kleiberg

Seniorforsker
Tlf.: +47 450 15 283
gro.h.kleiberg@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kursdagen starter kl. 9.00 og avsluttes kl. 16.00

Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre at maten er trygg. Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP metoden. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en metode for å sikre maten, basert på at man på en systematisk måte vurderer risiko for å forebygge at noe går galt.

Målet for kurset

Målet med kurset er at deltagerne skal få kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen virksomhet. Kurset består av teori og noen enkle øvelser. Med kunnskaper fra kurset kan man arbeide videre med tilrettelegging av hygiene og HACCP i sin bedrift.

Påmeldingslenke til høyre på siden. Påmeldingen er bindende. Max 15 kursdeltagere. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding. Meld deg på innen 30. oktober 2018.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og serveringssteder med lokalmat på menyen (<10 ansatte).

Kurset arrangeres i samarbeid med fylkesmannen i Østfold og kompetansenettverk for lokalmat, Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Sør, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv

Les mer om:

Relatert innhold