Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima
Kurs

Mattrygghet og HACCP

 Prosessteknologi    Sensorikk, forbruker og innovasjon  

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.

Dato: 14. mars 2018
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 ÅS
Pris: 950,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Gro Haugvaldstad Kleiberg
Gro Haugvaldstad Kleiberg

Seniorforsker
Tlf.: +47 450 15 283
gro.h.kleiberg@nofima.no

Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre at maten er trygg. Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP metoden. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en metode for å sikre maten, basert på at man på en systematisk måte vurderer risiko for å forebygge at noe går galt.

Mål for kurset

Målet med kurset er at deltagerne skal få kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen virksomhet. Kurset består av teori og noen enkle øvelser. Med kunnskaper fra kurset kan man arbeide videre med tilrettelegging av hygiene og HACCP i sin bedrift.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og serveringssteder med lokalmat på menyen (<10 ansatte)

Tid

14. mars 2018, klokken 09.00 – 16.00

Påmelding

Klikk her for påmelding, eller kontakt Lily S. Rømcke, Nofima, innen tirsdag 6. mars 2018.

Bindende påmelding. Max 15 kursdeltagere. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding.

Kontaktpersoner for kurset

Administrativ koordinator: Lily S. Rømcke

Faglig ansvarlig og kursleder: Seniorrådgiver og forsker Gro H. Kleiberg

 

Kursarrangør:

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv

Relatert innhold