På Matforskningsdagen ønsker vi å komme litt mer under huden på den norske matnæringen, og få større kunnskap om deres ønsker og behov.
Seminar

Matforskningsdagen – En interaktiv dag om forskning for morgendagens innovasjon

Hva slags matforskning blir viktig fremover? Det er naturlig nok ikke så enkelt å svare på. Like fullt er målet med Matforskningsdagen at vi skal komme litt mer under huden på den norske matnæringen, og få større kunnskap om deres ønsker og behov. De strategiske forskningsprogrammene hos Nofima finansieres av fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter, og målet er å ivareta langsiktig forskning på landbruksprodukter.

Dato: 24. mai 2017
Sted: Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris: Deltakelse er gratis, men dersom det ikke gis beskjed senest to dager før dagen, faktureres dere kr 250,- for å dekke inn bevertningskostnader.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Dette ser vi for oss at vi først og fremst oppnår i direkte kontakt mellom våre forskere og næringen, og derfor legger vi opp til dialog og interaksjon på Matforskningsdagen. Fra lunsj og et par timer fremover vil våre forskere stå klare til å lytte til deres utfordringer og ønsker, svare på spørsmål og diskutere aktuelle utfordringer. Dere vil altså få mulighet til å treffe dem i en-til-en-samtaler.

Så tenk gjennom hva dere ønsker å vite mer om. Våre forskere kan for eksempel gi svar på spørsmål som:

  • Hvordan er det smartest å emballere produktet ditt?
  • Hva kan du gjøre for å unngå et utbrudd med farlige bakterier?
  • Hvordan skal vi få til mer treffsikre innovasjoner?
  • Hvilke innovasjonsverktøy er best egnet for å øke verdiskaping?
  • Hva kan du gjøre for å produsere sunnere matvarer?
  • Hvordan forbedre utnyttelsen av restråstoff fra næringsmiddelindustrien?
  • Hvordan kan jeg forbedre produksjonsprosessen vår?
  • Hvordan kan vi bruke sensorisk analyse mest mulig effektivt i vår produktutvikling?

Samtidig ønsker vi å fortelle om våre planer, og inspirere blant annet basert på erfaringene fra to av våre samarbeidspartnere, Nortura og Millba.  Vi har også invitert Arla Foods som vil gi et innblikk i hvordan man internasjonalt tenker om viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere. Arla satser på åpne samarbeid med forskingsinstitusjoner og entreprenører for å kunne levere på sitt strategisk mål om å ha 10% av omsetning fra nye produkter.

Påmelding via lenken til høyre på siden.

Program

Registrering og kaffe fra 9.30 – 10.00

Møteleder: Tove Svendsen

Kl. 10.00

Velkommen og en titt inn i matkrystallkulen ved Camilla Røsjø, direktør for divisjon Mat i Nofima.

Målet med forskningen i de strategiske programmene sett gjennom øynene til fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter.

Forskning på innovasjonsverktøy og metoder for bærekraftig verdiskaping i norsk matnæring ved Antje Gonera, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet InnoFood

Spektroskopi, datamodellering & forbrukerkunnskap ved Jens Petter Wold, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet Food SMaCK

Trygg og holdbar mat: opprettholde et godt omdømme, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn ved seniorprosjektleder Cathrine Finne Kure i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet FoodMicro-Pack

Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helsefortrinn og generell kvalitet ved Eva Veiseth-Kent, seniorforsker i Nofima og leder av det strategiske forskningsprogrammet SunnMat

Kl. 11.45 Lunsj med stående buffet og muligheter til å snakke direkte med våre forskere. Standaktivitetene pågår frem til kl. 13.45

Kl.13.45

Viktigheten av forskning for å få til fremtidens innovasjoner ut til forbrukere ved Dr. Harry Barraza, Head of Open Innovation at Arla Foods. (Foredraget holdes på engelsk).

FoU og innovasjon, veien til fremtidig suksess ved Per Berg, direktør for FoU og nyskapning i Nortura

Fra små prosjekter til internasjonalt forskningssamarbeid ved Siri Evensen, produktutvikler i Millba

Oppsummering ved møteleder.

Slutt 15.00

Relatert innhold