Foto: Matprat / Mari Svenningsen
Kurs

Lokalmatverksted

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Kompetansenettverk Lokalmat Øst i samarbeid med Bondens marked, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag ønsker velkommen til lokalmatdager på Ås. Målgruppen er lokalmatprodusenter, serveringssteder og andre som jobber med å sette lokalmat på menyen.

Dato:6. november 2018 – 7. november 2018
Sted:Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris:Kr 2100 / 1100
Kontaktperson
Portrettbilde av Stine Alm Hersleth
Stine Alm Hersleth

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 975 41 669
stine.alm.hersleth@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Bli inspirert

Hør spennende foredrag fra Brimi Sæter, Bondens marked, Nofima og Vinjerock.

Lær noe nytt

I Lokalmatverkstedet for kjøtt, baking, frukt og grønnsaker kan du delta på kurs og lære mer om håndtering av råvarer, produksjon og produktutvikling. Bondens marked vil tilby et kurs i salg og markedsføring. Kursene går i parallelle seksjoner og du kan derfor kun velge ett kurs.

Vær sosial

Første dag av Lokalmatverkstedet inviteres deltagerne til felles middag på Vitenparken på Ås. Det blir mulighet for de som vil å ta med egne produkter for utdeling av smaksprøver. Lokalmatverkstedet avsluttes med en felles lokalmatbuffet med produkter fra kursene.

Program – faglige innlegg og kurs

TIRSDAG 6. NOVEMBER

09.30   Registrering, kaffe og litt å bite i

10.00   Velkommen til Lokalmatverkstedet på Ås v/ Stine Alm Hersleth og Lily S. Rømcke

10.15   INSPIRASJON

  • Smaken av Det Norske Måltid v/ Einar Risvik, Nofima
  • Tradisjon og nyskaping – hånd i hånd v/Hans Brimi, Brimi Sæter
  • Samarbeid gir effekt v/ Randi Ledaal Gjertsen, Bondens marked
  • Lokalmat er den nye rocken! v/ Julie Forchhammer, festivalsjef Vinjerock

12.00   Lunsj og mingling

13.30   LÆR NOE NYTT (merk at du kun kan delta på ett kurs)

  • Kurs 1: Brød og bakst til servering – se nye muligheter v/ André Løvaas
  • Kurs 2: Pølsemakerens beste tips – verdiskaping i pølser og kjøttvarer v/ Tom Chr. Johannessen
  • Kurs 3: Smakfulle tilbehør av frukt og grønt v/ Berit K. Martinsen og Stian Gjerstad Iversen
  • Kurs 4: Hvordan lykkes med salget v/ Bondens marked

15.30   Smaken er som baken – men hva er sensorikk? v/ Mari Øvrum Gaarder, Nofima

16.30   Vi avslutter dagen med en kort oppsummering

17.00   Middag på Vitenparken, Campus Ås. De som vil kan ta med produkter til utdeling av smaksprøver kan gjøre det. Arr: Bondens marked

ONSDAG 7. NOVEMBER

08.30   Lokalmatverkstedet åpner – kursene fortsetter

11.00   Emballering og tips om emballasjevalg – viktig for bærekraft og god kvalitet. v/ Marit K. Pettersen, Nofima. Småmat serveres i emballasjehallen.

12.00   Lokalmatverkstedet – kursene fortsetter

14.30   Det komplette måltidet v/ kokk Stian Gjerstad Iversen, Nofima

15.30   Avslutning med lokalmatbuffet laget med produkter fra kursene

Vel hjem!

Påmelding

Påmelding via deltager.no innen 18. oktober 2018.

Kontakt Thon Hotel Ski for bestilling av rom, og oppgi bookingkode 051118NOFI for å få rabatt.

Pris

  • Kr 2100,- pr. pers. inkl. foredrag, kurs, lunsj og middag dag 1, og lokalmatbuffet dag 2
  • Kr 1100,- pr. pers. inkl. foredrag og lunsj dag 1

For praktiske spørsmål kontakt Lily S. Rømcke, Nofima.

Relatert innhold

  • Filer og lenker