Nettverk

Lær mer om foredling av frukt og bær

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Målet med dette nettverket er å gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av frukt og bær og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse. Hvordan øke verdi gjennom fagkunnskap, kvalitetssikring og kundeopplevelse.

Dato: 30. januar 2018 – 31. januar 2018
Sted: Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: 3500,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Stine Alm Hersleth
Stine Alm Hersleth

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 975 41 669
stine.alm.hersleth@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Fagnettverket vil bestå av to kurssamlinger med praktisk og teoretisk innhold samt erfaringsutveksling på samlingene. Samling 1 er 30.-31. januar 2018. Samling 2 i april 2018.

Frukt og bær er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte. I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring. Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Du finner påmeldingslenken til høyre på siden.

Kurset målgruppe er lokalmatprodusenter eller små matprodusenter (>10 årsverk) innen prosessering av norske frukt- og bærprodukter.

Kursinnhold

• Råvarer og råvarekvalitet
• Varmebehandling
• Prosessering; syltetøy, saft, geleer
• Bruk av enzymer ved saftproduksjon
• Bruk av pektin som fortykningsmiddel
• Konserveringsmidler
• Søtningsstoffer
• Utstyr
• Hygiene ved prosessering
• Helsemessig viktige stoffer
• Bevaring av kvalitet og næringsstoffer
• Smak og vurdering av produkt
• Økologiske produkter
• Regelverket

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no. Reenskaug hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Les mer om:

Relatert innhold