Vel møtt til Grunnmodul lokal kjøttforedling, hvor pølsemakermester Tom Johannessen er en av kursholderne. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima.
Kurs

Lær å næringsberegne og deklarere egne lokalmatprodukter

Synes du det er utfordrende å finne ut av de nye merkebestemmelsene? Hensikten med reglene er å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå hva en matvare inneholder.

Dato: 26. april 2018
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 ÅS
Pris: 950,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Påmelding

Meld deg på her

Kurset starter kl. 9.00 og varer til 16.00. Påmelding innen mandag 16. april. Du finner lenken til høyre på siden.

EU og Norge har bl.a. innført nye felles merkeregler (Matinformasjonsforordningen, EU nr. 1169/2011). Hensikten er å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå hva en matvare inneholder. F.o.m. 2017 ble de nye reglene innført med full virkning ved at også næringsinnholdet skal være oppgitt. Dette omfatter en obligatorisk merking av andel energi, fett, mettede fettsyrer, protein, karbohydrater, sukkerarter og salg.

Det finnes programmer for næringsberegning lett tilgjengelig på nettet, men disse inneholder ofte ikke de spesifikke råvarene som inngår i enkelte produkt. Særlig kjøttprodusenter vil ha utfordring med å finne næringsberegninger tilpasset ulike kjøttråvarer, som f.eks. inngår i en pølse. Kursholder Tom Chr. Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker hos Nofima har erfaring med næringsberegning av ulike typer lokalmatprodukter. Benytt anledningen til å få en personlig forståelse for hvordan du skal næringsberegne dine produkter etter gjeldende krav.

Det vil være en blanding av gjennomgang av de nye reglene, betydningen for deg som produsent og praktisk nærings-beregning. Ta gjerne med egne resepter og datablader på ingredienser/råvarer hvis du ønsker hjelp med næringsberegning av egne produkter.

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat, Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

 

Relatert innhold