Kurset vil i hovedsak bestå av praktisk nedskjæring av kjøtt, og vise hvordan «nye skjæremønster» gir en økonomisk fordel. I tillegg vil vi gjennomgå noe teori innenfor feltet kjøttkvalitet og mørhet.
Kurs

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten. Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag.

Dato: 18. september 2017 – 19. september 2017
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: kr 2400,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Kurset pågår fra 10.00-16.00 dag 1 og fra 09.00-16.00 dag 2

Nytt nedskjæringsmønster vil føre til at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring. Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt. På dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten. Vi vil også skjære ned lam og gris for optimal utnyttelse av disse med tanke på hvilke produkter vi ønsker, samt  tar  for oss mørning av biffer og fileter, og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Målet med kurset

Deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring, eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Et rimelig alternativ kan også være Vestby Gjestegaard og hyttepark i Vestby, tlf: 64 95 98 00 eller booking via hjemmeside: www.vestbyhotell.no.

Kurset arrangeres i regi av Kompetansenettverket for lokalmat i øst som er en del av Innovasjon Norges satsing på lokalmat og grønt reiseliv.

Påmelding

Bindende påmelding innen 4. september. Bruk lenken til høyre på siden.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Forskningsanlegg

 
Kjøtthallen på Ås

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.