Kurs

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Praktisk kurs i nedskjæring av storfe, gris og lam

Dato: 2. november 2020 – 3. november 2020
Sted: Nofima. Osloveien 1, Ås
Pris: kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten. Dette fører til at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring. Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien av slaktet.  Vi vil også skjære ned lam og sau for optimal utnyttelse av disse i forhold til hvilke produkter vi ønsker. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Klikk på lenken til høyre for påmelding. Bindende påmelding innen 18. oktober 2020. Ved påmelding til både nedskjæringskurset og pølsekurset den 4.-5. november, gis en prisreduksjon på kr 500,- pr. deltager.

Målet med kurset

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring, eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Arrangør

Kurset arrangeres i regi av Kompetansenettverket for lokalmat i øst.

Relatert innhold