Kurs

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten, slik at dette fører til at man sitter igjen med mer høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring. Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag

Dato: 30. august 2021 – 31. august 2021
Sted: Nofima. Osloveien 1, Ås
Pris: Kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Det tas forbehold om avvikling av fysiske kurs utfra smittesituasjon.

Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet. Vi vil også skjære ned lam og sau for optimal utnyttelse av disse i forhold til hvilke produkter vi ønsker. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Meld deg på via lenken på denne siden. Bindende påmelding innen 21. august 2021.

MÅLET MED KURSET
Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

MÅLGRUPPE
Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring, eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

PRAKTISKE TIPS

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Kompetansenettverket for lokalmat

Kurset arrangeres av Kompetansenettverket for lokalmat. Her kan du lese mer om nettverket, og hva vil kan hjelpe deg med.

Relatert innhold