Kurs

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag.

Dato: 2. november 2020 – 3. november 2020
Sted: Nofima. Osloveien 1, Ås
Pris: kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten, dette føre til at man sitter igjen med mere høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring. Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet. Vi vil også skjære ned lam og sau for optimal utnyttelse av disse i forhold til hvilke produkter vi ønsker. I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Dag 1 10.00 – 16.00
Dag 2 9.00 – 16.00

PÅMELDING
Påmeldingslenke finner du til høyre på siden. Ved påmelding til både nedskjæringskurset og pølsekurset den 4-5. november, gis det en prisreduksjon på kr 500,- per deltaker.

MÅLET MED KURSET
Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

MÅLGRUPPE
Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring, eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

PRAKTISKE TIPS
For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

 

Kompetansenettverk Lokalmat

Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk for lokalmat, Øst.

Relatert innhold