Kurs

Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten

 Råvare og prosess  

Praktisk kurs i nedskjæring av storfe, lam, gris og vilt.

Dato: 4. november 2019 – 5. november 2019
Sted: Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: Kurset koster kr 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell. Ved påmelding til både nedskjæringskurset og pølsekurset den 6.-7. november, gis en prisreduksjon på kr 500,- pr. deltager.
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Bindende påmelding innen 18. oktober 2019.

Meld deg på via deltaker.no ved å klikke her.

Ved å ta i bruk et nytt nedskjæringsmønster for storfe og storvilt kan man øke verdien på slakteskrotten, dette føre til at man sitter igjen med mere høyverdige produkter enn ved tradisjonell nedskjæring.

Tradisjonelt har det meste av forparten blitt brukt til kvernet kjøtt eller kokekjøtt, på dette kurset vil vi ta ut flere møre biffer av forparten, noe som igjen øker verdien på slaktet.

Vi vil også skjære ned lam og gris for optimal utnyttelse av disse i forhold til hvilke produkter vi ønsker.

I kurset tar vi også for oss mørning av biffer og fileter og gir praktiske tips til emballering av ulike kjøttprodukter.

Målet med kurset

Målet med kurset er at deltagerne skal kunne lære å skjære ut flere møre muskler fra forparten av storfe samtidig som vi vil gjennomgå tradisjonell nedskjæring av ulike dyreslag. Øke forståelsen av kjøttkvalitet, mørning og emballering, samt ha kunnskap om best mulig ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk som driver med nedskjæring, eller er interessert i nedskjæring av storfe/vilt, lam eller gris.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no.

Bindende påmelding innen 18.10.2019. Meld deg på ved å klikke på denne lenka.

Kompetansenettverket for lokalmat

Kurset arrangeres i regi av Kompetansenettverket for lokalmat i øst som er en del av Innovasjon Norges satsing på lokalmat og grønt reiseliv

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker

Filer: