Fagdag

Kjøttfagdagen – Kjøttindustrien inn i fremtiden

 Råvare og prosess  

Nofima og Animalia inviterer kjøttbransjen til faglig påfyll, diskusjon og godt samvær. Som de to fremste fagmiljøene på kjøtt i Norge er vi stolte av å ønske velkommen til årets utgave av Kjøttfagdagen – Kjøttindustrien inn i fremtiden. Velkommen!

Dato:19. september 2018
Sted:Nofima, Osloveien 1, 1430 ÅS
Kontaktperson
Portrettbilde av Rune Rødbotten
Rune Rødbotten

Forsker
Tlf.: +47 952 48 059
rune.rodbotten@nofima.no

Kjøttfagdagen er en arena hvor bransjen kan få faglig påfyll fra forskningen og der kjøttbedrifter som deltar i forsknings- og utviklingsprosjekter forteller om sine erfaringer. Mulighetene som ligger den teknologiske og digitale utviklingen, og kjøttets fremtid blir sentrale tema.

Programmet har tre hovedtema:

  • Industri 4.0
  • Digitalt kjøttmarked
  • Kjøttets plass i fremtiden.

Meld deg på via lenken til høyre på siden. Deltakeravgift: kr. 1.500,- ved påmelding innen 31. august, deretter kr. 2.000,- . Avgiften inkluderer lunsj, kaffe og frukt.

Fagdagen starter kl. 10.00 og avsluttes 15.45. Registrering m/Kaffe/te serveres fra kl. 9.30.

Program

Industri 4.0

  • Industri 4.0 – et paradigmeskifte for kjøttindustrien ved Ingrid Måge, Nofima
  • Jæder, kjøttbedriften som leder an med ny teknologi ved Noralf Espeland, Jæder
  • Smartsensor for innovativ prosesstyring ved Silje Ottestad, Nortura
  • Fatlands perspektiv på automasjon og nye teknologier ved Terje Wester, Fatland

Digitalt kjøttmarked

  • Kjøttprodukter levert gjennom apper og nettbutikker? Hvor langt fremme er Norge, hva er utfordringene og hva skjer i utlandet? ved Svein-Erik Eide, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund
  • Direkte kontakt med kunden gjennom digitale plattformer ved Jon Ertnes, Ertnes Kjøttforretning
  • Estetikk i digitale medier ved Kristoffer Evang, Ask Gård
  • En enkel bondes vei inn i den digitale verden ved Johan Bjørneby, Dyster Gård

Kjøttets plass i fremtiden

  • Kan automasjon og ny teknologi gjøre norsk kjøttproduksjon mer konkurransedyktig? ved Christian Anton Smedshaug, Agri Analyse
  • Trenger vi kjøttforskning ved Ragni Ofstad, Nofima

Programkomiteen ønsker velkommen

Rune Rødbotten (Nofima), Tom Chr. Johannessen (Nofima), Helga Odden (Animalia) og Ole Alvseike (Animalia)

 

Les mer om:

Relatert innhold