Målet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende forståelse av bakeprosessene og teknikkene som ligger til grunn for de søte deigene innenfor bakefaget. Foto/cc: Wenche Aale Hægermark/Nofima
Kurs

Kaffegodt – dagskurs for søte deiger

Dette er et praktisk kurs i baking med spennende bakverk, bruk av lokale melsorter og ulike prosesser. Fokus er på produkter tilpasset kaffen eller julehøytiden.

Dato: 28. september 2021
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: Kr 1500,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Fredrik Andresen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Kurset legger opp til at vi lærer mens vi baker. En praktisk dag med prat rundt deigene og bakerens påvirkningsmulighet for å kunne styre det ferdige produktets egenskaper.

Meld deg på via lenken på siden. Bindende påmelding innen 15.09.21. Maks antall deltagere: 4 stk. Først til mølla.

Kursinnhold

– Karlsbader – en ny vri på bolledeigen
– Engelsk fruktkake
– Julekake – en sveitsisk variant
– Ulike teknikker gir forskjellig produkt
– Smaksvariasjoner

Mål

Gi deltakerne grunnleggende forståelse av bakeprosesser og innføring i ulike teknikker nyttige for de søte produktene. Deltagerne lærer om generell bakekunnskap og baketeknikker for å skape gode produktvariasjoner.

Målgruppe

Lokale produsenter som faller inn under Kompetanse-nettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.

 

Kompetansenettverket

Kurset er i regi av Kompetansenettverket Lokalmat Øst

Relatert innhold