Ribbe med tilbehør er sterkt representert på norske julemiddagsbord.
Meld dere på kurs, og få få kunnskap om farsemetodikk, reseptberegning og praktisk produksjon av tradisjonelle julematprodukter .
Kurs

Juleverksted for lokalmatbedrifter

Bli med å produsere dine egne julematprodukter i Nofima sitt pølsemakeri før jul.

Dato: 9. desember 2019 – 10. desember 2019
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1433 Ås
Pris: 2800,- pr. deltager inkl. lunsj og kursmateriell.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen

Påmelding

Meld deg på her

Gjennom teori og praktiske øvelser skal deltagerne få kunnskap om farsemetodikk, reseptberegning, praktisk produksjon av tradisjonelle julematprodukter etc.

Meld deg på via lenken til høyre på siden. Påmeldingsfristen er 4. desember og påmeldingen er bindende.

Mye av tiden kommer til å foregå i Nofima sitt pilotanlegg – ta med egnet arbeidstøy om mulig.

MÅLET MED KURSET
– Målet med kurset er at deltakerne skal lære å produsere et mangfold av julematprodukter, samt få en forståelse av de resepter og metodikker som blir benyttet
– Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
– Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølse- og påleggsproduksjon
– Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter

MÅLGRUPPE
Gårdsmat-/kjøttprodusenter og kjøttforedlingsbedrifter med mindre enn10 årsverk, som ønsker mer kunnskap om produksjon av kjøtt med eksempler fra julematprodukter.

KURSINNHOLD
– Råvare og råvarekvalitet
– Hjelpe- og tilsetningsstoffer
– Produksjonsmetodikk farsevarer
– Reseptberegning
– Produksjon av diverse produkter: Lammerull, sylte, julepostei, julepølse, medisterkaker, sosisser, pinnekjøtt etc

PRAKTISKE TIPS
For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmesiden: www.thonhotels.no

Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Relatert innhold