Her i Måltidets hus i Stavanger har Nofima laboratorier og forsøkshaller hvor vi forsker på hvordan vi kan ta vare på maten best mulig. Noe av utstyret er tilgjengelig for matprodusenter som vil teste sine produkter.
Her i Måltidets hus i Stavanger har Nofima laboratorier og forsøkshaller hvor vi forsker på hvordan vi kan ta vare på maten best mulig. Noe av utstyret er tilgjengelig for matprodusenter som vil teste sine produkter. Foto: Kjell Merok/Nofima
Fagdag

UTSATT Inspirasjons- og fagseminar for lokalmatprodusenter

Vi vil med dette invitere deg som lokalmatprodusent med på en givende og lærerik inspirasjons- og fagdag.

Dato: 7. mai 2020
Sted: Måltidets Hus, Stavanger
Pris: Gratis
Kontaktperson
Portrettbilde av Aase Vorre Skuland

Vårt felles mål er å løfte frem lokal mat og drikke fra Matregionen Rogaland. Vi ønsker å gjøre produsentene bedre i stand til å selge sine varer via dagligvarekjedene, liten som stor. Økt profesjonalisering vil ha betydning uansett om man leverer til dagligvarehandelen eller ei.

Målgruppen er dere som ønsker å være i dagligvare- og serveringsmarkedet, men det er åpent for alle lokalmatprodusenter uavhengig av hvem dere leverer til.

MATKJEDENE – hvordan komme inn og hvilke krav stiller kjedene til deg som leverandør, hva er viktig å ha på plass av registreringer?

MERKEORDNINGER – hvilke finnes, hvilke muligheter kan det gi, hvordan kan du bli med på ordningene?

TILGJENGELIGHET – hvordan få produktene ut i butikk (hva vektlegger kjedene) og hvordan få produktene ut av butikk (salg, demo, PR)?

Skisse for dagen:

930 – 1000 Registrering og kaffe
1000 – 1010 Velkommen ved arrangør
1010 – 1030 Norgesgruppen ved Eivind Haalien / Cecilie Klovning Espeland
1030 – 1050 Coop ved Gunnar Møller Syversen
1050 – 1110 Rema ved Trond Morten Helgesen

1110 – 1200 Lunsj

1200 – 1215 Matmerk / lokalmat.no ved Petter Bjørgan
1215 – 1230 Matfylket Rogaland / Spesialgrossisten ved Leif Andre Pettersen
1230 – 1245 Det Norske Måltid ved Kristin Austigard

1245 – 1300 Pause

1300 – 1500 Arbeidsmøte (ta med egen pc). Tema som skal gjennomgås er:

• Hva er lokalmat.no og hvordan kan du registrere deg?
• Hvilke registreringer må til for å selge til dagligvare?

Relatert innhold