Spesialtilpasset mat anrettes med erfarne kokkehender.
Spesialtilpasset mat anrettes med erfarne kokkehender. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Hvordan legge til rette for en sunn alderdom?

NTPs temadag mat og helse vil å år legge vekt på hva maten betyr for en sunn alderdom. Helse, forskning og produktutvikling er aktuelle tema.

Dato: 2. februar 2017
Sted: Nofima, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: Deltakeravgift: For deltakere i Nasjonal Teknologiplattform, NTP: kr 0,- pr. deltaker inntil 2 pr bedrift. Hvis flere ønsker å delta i bedriften, betales det kr 750,- pr deltaker. Medlemmer i NHO Mat og Drikke kr 1.200,- pr deltaker For andre deltakere: kr 1.500,- pr deltaker
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Påmelding

Meld deg på her

Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved NHO Mat og Drikke, og Nofima inviterer til temadag. En møteplass for bedrifter, myndigheter, forskningsmiljøer, forbrukere og andre fagmiljøer.

Temadagen starter kl. 9.30 og varer til 16.00

Registrering fra kl 9.30 med kaffe/te og noe å bite i.

10.00 – 10.10        Velkommen ved NHO Mat og Drikke

Forutsetninger for vital aldring v/ Svein Olav Daatland, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, NOVA

Kostråd og anbefalinger for eldre v/ Liv Elin Torheim, Nasjonalt råd for ernæring

Eldre og sensorisk oppfattelse av mat v/ Margrethe Hersleth, Nofima

Når skjer det forandringer i matinntaket hos den aldrende befolkning? v/ Helge Bergslien, Måltidets hus

 12.15 Lunsj 

 Eldre og fysisk aktivitet v/ Håvard Hamarsland, Norges Idrettshøgskole

 Måltidsløsninger i fremtiden – Innsikter fra Japan v/ Per Berg, Nortura

14.00 Pause

Hvordan kan mat bidra til en sunnere alderdom?

 E+® – Hvordan industri og det offentlige samarbeider om riktig ernæring for eldre? v/ Johanne Brendehaug, Tine

Bare bra mat – bedre tilrettelegging av mattilbudet i offentlig sektor v/ Runa Spilling, Orkla

Mat for forebyggende hjertehelse v/ Marte Byfuglien, Mills

  «Maten er klar» – God middag! v/ Ken Are Bod Østlid, Matvarehuset

Design og oppbevaring av mat v/ Petrit Holmgaard Gerxhaliu, Arkitekt- og designhøgskolen AHO

15.45 – 16.00        Oppsummering og info om NTP – Food for Life v/ Dag Kjetil Øyna, NHO mat- og drikke

 Det er begrenset antall deltakere, så vær tidlig ute med påmelding. Påmeldingsfristen 27. januar. Lenken til påmeldingen finnes du til høyre på siden.

Kontaktperson i NHO Mat og Drikke: Jorunn Vormeland: jv@nhomd.no

Kontaktperson Nofima: Ida Synnøve Grini: e-post: ida.synnove.grini@nofima.no

 

Relatert innhold