Fagdag

Hvordan kan vi selge mer lokalmat fra Agder?

Lokalmat er i vinden som aldri før. Produkter fra lokale mathåndverkere selges både i dagligvare, på Bondens Marked og gjennom Reko-ringene. Noen produsenter har god omsetning, andre ikke fullt så god. Hva må til for å treffe «innertier» hos kundene? Presenteres produktene slik at kundene vet hva de kjøper?

Dato: 12. november 2019
Sted: Hjemme hos Wenche, Vesterveien 138, 4817 His
Pris: 950,- inkludert lunsj og middag
Kontaktperson
Portrettbilde av Aase Vorre Skuland
Kontaktperson
Portrettbilde av Heidi Katrine Trige
Heidi Katrine Trige

Adm. koordinator
Tlf.: +47 995 62 244
heidi.katrine.trige@nofima.no

Påmelding

Her er lenke til påmelding.

Påmeldingsfristen er 1. november 2019

På fagdagen, som arrangeres av Nofima i samarbeid med Fylkesmannen i Agder, vil du få inspirasjon til hvordan nå flere kunder med produktene dine og bli kjent med andre produsenter og gode hjelpere.

Målgruppe:
Lokalmatprodusenter, mathåndverkere, serveringsbedrifter som ønsker å nå ut til et større marked med produktene sine.

Bli inspirert gjennom presentasjoner fra

• Petter Bjørgan, Matmerk, Leverer du produkter som markedet trenger?

• Britt Elisabeth Fossdal, Designkokken Ltd, Smak som verktøy for markedsføring.

• Pernille og Gunnar Sagstuen, Røyland gård, Fra tyttebærlyngen på Røyland til Maschmanns matmarked på Skøyen.

Lær noe nytt i møte med andre

• Deltakende matkurs – lager fellesmiddagen sammen

• «Speed-date» – møter med fagmiljø og gode hjelpere

Mye god mat serveres hele dagen av lokale råvarer tilberedt av kokkene hos Wenche.

Dagen avsluttes med felles middag.

Komptansenettverket for lokalmat er en del av tilbudet i Innovasjon Norges «Utviklingsprogram for landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping». Nettverket bidrar med matfaglig veiledning gjennom blant annet besøk og kurs.

 

PROGRAM

Kl. 09.30 Registrering, kaffe/te og litt å bite i

Kl. 09.50 Velkommen til fagdagen Kompetansenettverk for lokalmat SØR – Stian Iversen Designkokken Ltd. – Britt Elisabeth Fossdal Hjemme hos Wenche – Wenche Bakke

Kl. 10.15 Leverer du produkter som markedet trenger? Petter Bjørgan, Matmerk, har bred kompetanse på salg og stor forståelse for lokalmatproduktenes vei inn på markedet. Han har lang erfaring fra hotell og restaurantsektoren og bl.a. vært med å bygge opp lokalmat i SSPs restauranter og lokalmatbutikk på Gardermoen. Kl. 11.30 Beinstrekk

Kl. 11.45 Smak som verktøy for markedsføring. Britt Elisabeth Fossdal, Designkokken Ltd. brenner for lokalmat og hvordan produktene presenteres for kundene. Hun deler erfaringer fra sin lange fartstid i kokkeyrket, fra arbeid som mangeårig matfaglig konsulent i besøksordningen til kompetansenettverket og dommer i Det Norske Måltid.

Kl. 12.30 Matpause og drøs – mye godt av lokale råvarer fra kokkegjengen til Wenche

Kl. 14.00 Fra tyttebærlyngen på Røyland til Maschmanns matmarked på Skøyen. Pernille og Gunnar Sagstuen, Røyland gård forteller hvordan de har nådd ut med sine produkt og truffet blink hos en krevende kundegruppe. Kl. 14.45 Beinstrekk

Kl. 15.00 1) Deltakende matkurs for halve gruppen, som lager en rett sammen med kokkene hos Wenche til felles middag på slutten av fagdagen

2) «Speed date» for andre halve gruppen – her får en møte gode hjelpere fra Matmerk, Fylkesmannen, Innovasjon Norge og Kompetansenettverket SØR som en kan diskutere sine utfordringer med.

Kl. 16.00 Beinstrekk

Kl. 16.15 Bytter rundt på gruppene

Kl.17.30 Felles middag

Kl. 19.00 Takk for i dag – vel hjem!

 

Relatert innhold