Pølsemakermester og næringsmiddel-tekniker hos Nofima, Tom Chr. Johannessen, er kursholder.
Pølsemakermester og næringsmiddel-tekniker hos Nofima, Tom Chr. Johannessen, er kursholder. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen ©Nofima
Kurs

Hvordan beregne næringsinnhold i kjøttprodukt? NB NY DATO!

 Prosessteknologi  

Synes du det er en utfordring å finne ut av de nye merkebestemmelsene?

Dato: 16. november 2016
Sted: Måltidets Hus, Stavanger
Pris: 1000,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Aase Vorre Skuland

EU og Norge har bl.a. innført nye felles merkeregler (Matinformasjons-forordningen, EU nr. 1169/2011). Hensikten er å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå hva en matvare inneholder. I desember 2016 innføres de nye reglene med full virkning ved at også næringsinnholdet skal være oppgitt. Dette omfatter en obligatorisk merking av andel energi, protein, fett, mettede fettsyrer, karbohydrater, sukkerarter og salt. Har du allerede næringsdeklarasjon, vær oppmerksom på den nye deklareringsmåten!

Det finnes programmer for næringsberegning lett tilgjengelig på nettet, men disse inneholder ofte ikke de spesifikke råvarene som inngår i enkelte produkt. Særlig kjøttprodusenter vil ha utfordring med å finne næringsberegninger tilpasset ulike kjøttråvarer, som f.eks. inngår i en pølse.

Dette kurset er derfor skreddersydd for deg som produserer ulike pølseprodukt eller deiger og ønsker hjelp til å beregne næringsinnholdet. Det vil være en blanding av gjennomgang av de nye reglene, betydningen for deg som produsent og praktisk næringsberegning. Det er derfor viktig at du har med deg resepter og datablader for ingrediensene/råvarer, samt egen PC.

Kursholder er Tom Chr. Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddel-tekniker hos Nofima. Benytt anledningen til å få en personlig forståelse for hvordan du skal næringsberegne dine produkter etter gjeldende krav.

Noen unntak fra de nye reglene finnes for lokalmatprodusenter. Vi har derfor invitert med Mattilsynet på kurset til å veilede om dette gjelder for din bedrift.

 

Påmeldingsfrist: 1. november 2016

Meld deg på her.

Relatert innhold