Kurs

Grunnmodul for serveringsbedrifter

Planer om å starte serveringssted? Her er kurset med basiskunnskapen for å kunne starte og drive eget serveringssted. Det blir tre samlinger i mars, april og juni 2021.

Dato: 24. mars 2021 – 2. juni 2021
Sted: Måltidets Hus/Nofima, Richard Johnsensgt. 4, 4021 Stavanger
Pris: NOK 6000,- per deltaker for 3 samlinger. NOK 10.000 hvis 2 personer fra samme bedrift deltak. Pris inkl. lunsj, kaffe/te, middag og kurs-materiell for alle samlingene.
Kontaktperson
Portrettbilde av Aase Vorre Skuland
Kontaktperson
Portrettbilde av Stian Gjerstad Iversen
Stian Gjerstad Iversen

Rådgiver
Tlf.: +47 51 84 46 18
stian.iversen@nofima.no

Påmelding

Klikk for påmelding her.

Bindende påmelding innen 15. mars 2021

Ved behov for hjelp, kontakt Heidi K. Trige,
heidi.katrine.trige@nofima.no
tlf. 77 62 90 52.

Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle og kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten.

For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter. Gjennom tre samlinger tar den for seg basiskunnskaper for å kunne starte/drive eget serveringsted, enten det er selskapsservering, servering på egen gård eller opplevelsesmat.

Kurset vil ha tre samlinger:

  • Samling 1, 24.-25. mars
  • Samling 2, 20.-21. april
  • Samling 3, 1. -2. juni

Det blir blanding av teori og praktisk arbeid på samlingene, og
besøk til ulike serveringsbedrifter.

Fagansvarlig for kurset: Stian Iversen, kokk og rådgiver i Nofima

Målgruppe:

Serveringsbedrifter innen lokalmat og grønt reiseliv med inntil 10 årsverk

Målet med grunnmodulen er at du skal:

• Bli tryggere på egen kompetanse innen bevertning
• Øke kunnskapen om kundebehov, prising og merkevarebygging
• Bli kjent med andre serveringsbedrifter

Grunnleggende tema på kurset:

• Definere egen bedrift
• Hvordan drive serveringssted
• Vertskapsrollen
• Kalkyler, prising og budsjett
• Markedsføring og merkevarebygging, bruk av sosiale media
• Kundebehov og verdiløft
• Drikkelære
• Servere trygg mat
• Lover og forskrifter for serveringsbedrifter

Samlingene har ulike fagtema:

Samling 1 – 24. og 25. mars: Mat med noe på hjerte m/ Charles Tjessem
Hvordan formidle historie gjennom mat og drikke
• Samling 2 – 20. og 21. april: Turistbussen kommer! m/ Atle Lura
Effektiv matlaging til mange.
• Samling 3 – 1. og 2. juni: Opplevelsesmat m/ Frode Selvaag
Hvordan ta ut merverdi av et måltid. Pakkesalg – mat og opplevelse

 

Overnatting må eventuelt ordnes av hver enkelt deltager.

 

Regjeringens visjon for Matnasjonen Norge

«I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge. Norge er internasjonalt kjent for en spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikke-opplevelser med norske råvarer i verdensklasse.»

www.regjeringen.no

Relatert innhold