Kurs

Grunnmodul: Lokalt bakeri og kornforedling

Dette kurset passer for lokalmatprodusenter som ønsker økt kunnskap innen bakefaget? Du lærer både teori og deltar i praktiske øvelser som gir kunnskap og innblikk i kornets ulike bestanddeler, kvalitet og bakeegenskaper.

Dato:4. september 2018 – 14. november 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:Kr 7000,- pr. person – hvis to personer fra samme bedrift blir prisen kr 12000,-. Inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene.
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Ann Katrin Holtekjølen
Fakta om modulen

Grunnmodul lokalbakeri og kornforedling holdes i regi av Kompetansenettverket for lokalmat Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsing på lokalmat og grønt reiseliv.

Både teori og praktiske øvelser gir deltagerne kunnskap og innblikk i korn som råvare samt viktige trinn i kornforedling og bakefaget. I tillegg gis informasjon rundt regelverk, merking av mat og mattrygghet.

Samlingene pågår:
Samling 1: 4-5. september på Ås
Samling 2: 24-26. september på Ås
Samling 3: 13-14. november på Ås og Oslo

Mål
Gi bedriften(e) økt kunnskap og kompetanse innen bakefaget. Samtidig får bedriften(e) innsikt i hvordan de kan kvalitetssikre og utvikle egne produkter.

Målgruppe
Små bakerier og kornforedlingsbedrifter som faller inn under Kompetansenettverket for lokalmat (med opp til ti ansatte) og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.

Samling 1: (2 dager) (Ås)

Dag 1:

Lokalmat og verdiskaping

  • Lokal verdiskaping – fra råvare til merkevare
  • Merkemuligheter og merkeordninger
  • Mattrygghet

 Dag 2:

Praktisk dag i bakeriet

Avslutter samling 1 med besøk av Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri

  • Fokus på flate brød (eks. flatbrød, knekkebrød)

Samling 2: (3 dager) (Ås)

Grunnleggende baketeknologi: Samspill mellom råvare og bakeprosess

Alle dager:

Kombinasjon av teori og praktiske øvelser

  • Råvarekvalitet
  • Maling av mel
  • Baketeknologi/ Bakeprosess

Samling 3: (2 dager) (Ås/Oslo)

Dag 1:

Salg, marked og forbruker

  • Smak og enkle forbrukertester
  • Emballasje og innpakningsmuligheter
  • Merking og lovverk

Dag 2:

Vi avslutter hele Grunnmodulen med bedriftsbesøk hos bakeri W.B. Samson i Oslo

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samling 1 anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Relatert innhold