Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima
Kurs

Grunnkurs i sensorisk analyse

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

RISE Jordbruk och livsmedel i Gøteborg og matforskningsinstituttet Nofima arrangerer sammen Grunnkurs i sensorisk analyse 12-13 juni 2018.

Dato: 12. juni 2018 – 13. juni 2018
Sted: RISE Jordbruk och Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg, Sverige
Pris: 9100,- SEK eksklusiv moms per deltager. Prisen inkluderer kursdokumentasjon, handbok i sensorisk analyse, kursbevis og servering.
Kontaktperson
Portrettbilde av Mats Carlehøg
Mats Carlehøg

Prosjektleder/sensoriker
Tlf.: +47 412 24 957
mats.carlehog@nofima.no

Med sensorisk analyse kan man måle et produkts sensoriske egenskaper. Utseende, lukt, smak, konsistens og munnfølelse er opplevelser som ofte måles på dagligvareprodukter. Også andre typer produkter kan måles med sensoriske metoder.

Kurset passer for deg som skal begynne å jobbe med sensorisk analyse, eller som tidligere har litt erfaring. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Les mer om kurset og se programmet i vedlagte PDF-fil nedenfor.

Påmeldingsfrist er senest 21. mai 2018. Du kan melde deg på her http://www.sp.se/conffood eller her https://nofima.no/aktiviteter/.

Kursinnhold

Praktisk opplæring med teoretiske øvelser. Noen eksempler på hva kurset inneholder:

  • Hvordan fungerer sansene våre?
  • Test av din lukt- og smakssanser
  • Hvordan velger man ut personer til smakspaneler?
  • Panellederens rolle
  • Analytiske testmetoder, forskjellstest, kvalitetstest og beskrivende test
  • PanelCheck 
  • Praktiske gruppeøvelser

Kursledere

  • Berit Albinsson, RISE
  • Anne Normann, RISE
  • Mats Carlehög, Nofima

 

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker