Fagdag

Fremtidsmatkonferansen 2019: Prosessert mat – sunt eller bærekraftig?

 Mat og helse  

Prosessering, og økende grad av prosessering, oppfattes som negativt til tross for denne maten utgjør storparten av det norske kosthold. Hva er egentlig prosessering og har grad av prosessering egentlig noen sammenheng med hvor sunn og bærekraftig maten er?

Dato: 18. september 2019
Sted: OsloMet – Pilestredet 46
Pris: kr 1.950, tillegg for middag er kr. 500,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Kristin Hollung
Kristin Hollung

Forskningssjef
Tlf.: +47 959 70 682
kristin.hollung@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Fremtidsmatkonferansen arrangeres for tredje år på rad. Tema for årets konferanse er prosessert mat. Gjennom konferansen presenteres eksempler og muligheter til hvordan matindustrien kan bidra til et sunnere og mer bærekraftig kosthold.

Konferansen er et møte- og koblingspunkt for næringsmiddelindustrien, forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring og offentlig forvaltning. Vårt mål er at disse dagene skal inspirere til økt satsing på innovasjon og samarbeid.

Meld deg på via lenken til høyre på siden. Påmeldingsfrist er 10. september

Program er under utvikling og oppdateres fortløpende. Foreløpig er følgende klart:

Program

Seminaret starter kl. 9.00 og avsluttes kl. 16.00

Åpning av konferansen, v/ Gro Jamtvedt, dekan ved fakultet for helsevitenskap, OsloMet

Is there a relationship between the degree of processing and healthy food? NOVA classifies all foods and food products into four groups according to the extent and purpose of the industrial processing they undergo. Is the focus on the processing an adequate measure on health? How important is processing in explaining, health compared to other factors?  How can the food industry contribute to improve health and fight obesity? v/ Michael J Gibney, UCD Institute of Food and Health, University College Dublin

Prosessert mat – berikelse eller besvær?

  • Fysiologiske effekter av ultraprosessert mat. v/Simon Dankel, Universitetet i Bergen
  • Prosessert mat, vet noen hva det er? Kan matvareindustrien ta ansvar for folkehelse og miljø?  v/ Trygve Eklund kunnskapsformidler og kåsør

Elsket og hatet. I hvilken retning går forbrukerne?

  • Fra råvarer til ultraprosessert – hvilken retning går forbruket? Hvilke matvarer spiser vi mest av som råvarer og hvilke vil vi helst ha prosessert? v/Siri Solberg
  • Hvordan vil naturlighetstrenden påvirke forbruket av prosessert mat? v/ Annechen Bahr Bugge, OsloMet

Lunsj

Hva er fremtidens mat?

  • Vinner av Innovation Camp, «Hva er fremtidens mat» på OsloMet, presenterer sitt vinnerkonsept.

Nye kostholdsråd

  • Nye nordiske kostholdsråd. Hvilken påvirkning vil disse ha for industrien? Hvordan kan industrien bidra til å nå anbefalingene? v/ Rune Blomhoff, UiO

Forskning skaper nye muligheter for industrien

  • Fra norske plantevekster til nye attraktive produkter. v/Anna Birgitte Milford, Nibio
  • Hvordan kan prosessering bidra til å gi økt metthet og øke tilgjengeligheten av næringsstoffer. v/Bente Kirkhus, Nofima

Industrien om sunnhet og bærekraft

  • Ren prosessering.  v/Josef Filtvedt, Dynatec
  • Mikael Nilsson, Findus Sverige R&D
  • Hvordan tenker Umoe rundt prosessert mat, bærekraft og sunnhet på sine restauranter. v/Stig Hagen Westerlind, Umoe

Middag i Fyrhuset på OsloMet

 

Relatert innhold