Seminar

Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg

 Mat og helse  

Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge. Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen.

Dato: 13. september 2017 – 14. september 2017
Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet, Oslo
Pris: kr. 1450,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Mer informasjon og påmelding

Finner du her

Konferansen er et samarbeid mellom Høyskolen i Oslo og Akershus, Fremtidsmat og Nofima.

Tema

  • Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?
  • Helsefremmende mat
  • Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?
  • Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold
  • Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien
  • Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?
  • Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?
  • Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

Program onsdag 13. september

12.00     Lunsj og registrering

13.00     Introduksjon av næringsklyngen Fremtidsmat v/ Kristin Hollung

13.05     Åpning av konferansen v/ rektors kontor

13.10     Introduksjon v/ Helseminister Bent Høie

Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?

13.30     Mutual need for academic-industrial collaborations on food and health v/ Peter Zock, Unilever

13.45     Norgesgruppens forventninger til matindustrien v/ Inge Erlend Næsset, Norgesgruppen

Helsefremmende mat

14.15     Hva er helsefremmende mat? v/ Linda Granlund, Helsedirektoratet

14.30     Hvordan oppnå fortrinn ved produksjon av helsefremmende mat i Norge? v/ Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke

14.45     Kaffepause

Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?

15.00     Vet forbrukeren nok om helsefremmende mat? v/ Annichen Bahr Bugge, SIFO

15.30     Hva spiser dagens forbruker?  v/ John Spilling, IPSOS MMI

16.00     Nordmenns kostvaner – Norkost-undersøkelsen v/ Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo

16.30     Pause

Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold

16.45     Sunnere og minst like god – suksess med reduksjon av salt, sukker og fett i pølser og muffins – resultater fra EU prosjektet Terifiq v/ Eva Veiseth-Kent, Nofima

17.00     Suksessen med fem om dagen v/ Pia Gulbrandsen, Bama

17.15     Orklas bidrag til en sunnere hverdag v/ Linn Anne Brunborg, Orkla Foods Norge

17.30     Odelia – Det norske oljeeventyret v/ Gjermund Vogt, Eurofins

Sosialt

18.30     Aperitiff i Festsalen, Gamle Frydenlund Bryggeri

19.00     Middag, Gamle Frydenlund Bryggeri

Program torsdag 14. september

Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien

09.00     Forskningsdrevet innovasjon i matvareindustrien v/ Rikard Landberg, Chalmers Universitet

09.45     Hvorfor samarbeider Tine med akademiske miljøer? v/ Johanne Brendehaug, Tine

10.00     25 års samarbete med olika forskningsmiljöer inom havre ger resultat! v/ Frederic Prothon, Swedish Oat Fiber

Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?

10.15     Hvordan skape sunn mat og matglede på sykehus? v/ Gunnar Kvamme, St.Olavs Hospital

10.30     Hvordan påvirke hotellgjester til å ta sunnere matvalg? v/ Cathrine Dehli, Nordic Choice Hotels

10.45     Pause

Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?

11.00     Hva gjør Nortura for å møte utfordringene? v/ Arne Kristian Kolberg, Nortura

Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

11.15     Bruk av intervensjonsstudier og samarbeid med norsk matindustri v/ Mari Myhrstad HiOA

11.45     Intervensjonsstudier i oppstartbedrifter v/ Ole Peter Nordby, Idia

12.00     Avslutning og lunsj

Påmeldingsfristen er 20. juni. Du finner lenke til mer informasjon og påmeldingslenken til høyre.

Les mer om:

Relatert innhold