Nettverk

Fra lokalt mel til spennende bakst

 Mat og helse  

Lær om hvordan du kan bruke lokalprodusert korn til smakfulle bakervarer. Dette er et nettverk for lokale bakerier, gårdsmatprodusenter, mindre melprodusenter og serveringsteder med under 10 ansatte.

Dato: 13. juni 2017 – 17. oktober 2017
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: 3500,- pr. deltagerbedrift inkl. lunsj og kursmateriell alle dagene. Bindende påmelding.
Kontaktperson
Portrettbilde av André Løvaas
André Løvaas

Baker
Tlf.: +47 920 97 976
andre.lovaas@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Ann Katrin Holtekjølen
Kompetansenettverket for lokalmat

Fagnettverket holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst, som er en del av Innovasjon Norges satsning på lokalmat og grønt reiseliv.

Påmelding

Meld deg på her

Samling 1: 13-14. juni
Samling 2: 17. oktober

Samlingene vil omfatte både teori og praktiske øvelser. Fokus på bruk av lokale råvarer og muligheter for økt samarbeid mellom ulike bedrifter.

MÅLET MED NETTVERKET
 Nettverket tar sikte på å sette deltagerne i stand til å se mulige løsninger på utfordringer i eget bakeri samt viktigheten av riktig prosess til det enkelte produkt. Nettverksbygging er et sentralt mål der deltagerne skal utveksle erfaringer. Det er ønskelig at deltagerne jobber på tvers av deltagerbedriftene i perioden mellom samlingene, for å skape kontakt bedriftene imellom.

For å tilby et mest mulig relevant nettverk, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke utfordringer og produkter deltagerne er interesserte i slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av nettverket.

MÅLGRUPPE
Lokale bakerier, gårdsmatprodusenter, mindre melprodusenter og serveringsteder med under 10 ansatte. Det er ønskelig med 6-8 bedrifter i nettverket.

Påmeldingslenken finner du til høyre på siden. Påmeldingsfrist er 5. juni.

KURSINNHOLD

Samling 1:

Dag 1:

Teoretisk og praktisk gjennomgang av melets egenskaper og hvordan utnytte disse med hovedfokus på brødbakst. Vi tar for oss Bakerens verktøykasse og forskjellige elteteknikker som viser hvordan du kan utnytte ulike melegenskaper.

Dag 2:

Tilpasses etter dialog med deltagerne og tar opp deltagernes ønsker om gjennomgang av produktgrupper eller interesseområder (påmeldingsinformasjon og samtaler i nettverket). Dag 2 legger vekt på praktisk baking der deltagerne utforsker sine egne interesseområder under veiledning fra fagpersoner i kurset.

Samling 2:

Tar for seg de søte deigene, som er en egen gruppe deiger innenfor bakefaget, der andre ingredienser og behandlingen av disse spiller en viktig rolle for å skape variasjon i produktsortimentet. Vi går gjennom wienerbakst, boller, Brioch og evt. andre produkter etter ønske.

PRAKTISKE TIPS

For de som trenger overnatting anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00 eller direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no. Et rimelig alternativ kan også være Vestby Gjestegaard og hyttepark i Vestby, tlf: 64 95 98 00 eller booking via hjemmeside: www.vestbyhotell.no

 

 

Les mer om:

Relatert innhold