Kurset «Foredling av grønnsaker» holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst. Foto/cc: Joe Urrutia/Nofima
Kurs

Foredling av grønnsaker

Todagerskurs med fokus på ulike måter å foredle grønnsaker på. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato: 14. september 2021 – 15. september 2021
Sted: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris: Kr 2500,- pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell begge dagene.
Kontaktperson
Portrettbilde av Cecilia Midtsund Kippe
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Grønnsaker er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

I løpet av kursdagene vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring. Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Påmeldingsfrist 1. september. Påmeldingen er bindende. Meld deg på via lenken på denne siden.

Målet med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter. Det vil bli lagt vekt på kvalitet og sensorisk opplevelse.

Målgruppe

Lokale grønnsaksforedlingsbedrifter eller produsenter med mindre enn 10 årsverk, som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

Læremidler: Faglige presentasjoner deles ut under kurset

Program

Dag 1:
• Produkter basert på grønnsaker, behov i markedet
• Aktuelt utstyr i forbindelse med foredling av grønnsaker
• Mattrygghet
• Syltede og fermenterte grønnsaker
• Praktisk øvelse: produksjon av bl.a syltede grønnsaker, chutney/relish, supper

Dag 2:
• Mulige kvalitetsutfordringer for grønnsakprodukter
• Valg av rett emballasje
• Suksesshistorie fra en produsent
• Sensorisk vurdering av produktene som ble laget i går
Vi tar forbehold om endringer i programmet. Innhold og øvelser tilpasses kursdeltakernes ønsker så langt det lar seg gjennomføre.

Praktiske tips

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no

Relatert innhold