I forskningsprosjektet FoodProFuture har Nofima-forskere testet ut både råstoff og prosesseringsmetoder, for å komme frem til hva som egner seg best til ulike typer plantebaserte produkter. Foto/cc: Joe Urrutia/Nofima
Seminar, Symposium, Webinar

Avslutningskonferanse FoodProFuture

 Mat og helse    Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Prosjektet FoodProFuture planlegger en to-dagers avslutningskonferanse. Det blir en såkalt hybridkonferanse.

Dato: 19. oktober 2021 – 20. oktober 2021
Sted: Vitenparken Campus Ås, Fredrik A. Dahls vei, As, Norway
Pris: Gratis deltakelse
Kontaktperson
Portrettbilde av Svein Halvor Knutsen
Svein Halvor Knutsen

Seniorforsker
Tlf.: +47 482 99 594
svein.knutsen@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Emil Bremnes
Emil Bremnes

Kommunikasjonsrådgiver
Tlf.: +47 478 81 719
emil.bremnes@nofima.no

Hva?

FoodProFuture startet i 2017 og var det første store norske forskningsprosjektet rettet mot plantebasert mat. De siste fire årene har våre forskere undersøkt potensialet for produksjon og prosessering av plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold i Norge. Forskerne har også vurdert aksepten for, og etterspørselen etter, plantebaserte produkter i det norske markedet. Viktige spørsmål knyttet til bærekraft, næringsverdier og helseeffekter ble også undersøkt.

Hvorfor?

Prosjektet har sett på muligheter og utfordringer, identifisert løsninger og fremtidige behov for forskning og utvikling. Vi ønsker å organisere denne konferansen for å dele våre funn med et større publikum og diskutere disse med næringsliv, forvaltning og matinteresserte nordmenn.

For hvem?

Konferansen er for deg som er interessert i plantebasert mat og ønsker å vite mer om mulighetene som finnes i Norge. Kanskje jobber du i landbruket eller matindustrien, enten du er matprodusent, jobber i et departement eller direktorat, en bransjeorganisasjon eller i dagligvarehandelen? Uansett er du hjertelig velkommen! Vi ser frem til å dele verdifull innsikt, skape dialog og fylle kunnskapshull.

Til info

På grunn av Covid-19-restriksjoner vil konferansen være en hybrid: det vil være muligheter for å delta enten digitalt eller fysisk. Under normale forhold har Vitenparken kapasitet til å ta imot 150 gjester, men på grunn av smittevern reduseres dette til 60 personer. Konferansen kan også strømmes direkte fra hele verden.

Konferansen er gratis og åpen for alle, men de fleste presentasjoner vil være på engelsk.

Klikk her for informasjon om program og påmelding.

Relatert innhold

  • Prosjekter
  • Forskningsanlegg

 
Matpiloten

Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling …