Fermentering av grønnsaker åpner for nye smaker. Foto: Antje Gonera/Nofima
Kurs

Fermentering av grønnsaker – tradisjon med nye muligheter

Fermentering av grønnsaker er i vinden, men på lykkes med et godt produkt er ikke alltid like lett. Kurset vil belyse muligheter og utfordringer ved å fermentere grønnsaker for kommersielt salg.

Dato: 7. juni 2017 – 8. juni 2017
Sted: Kulinarisk akademi, Maridalsveien 87 bygg 7, 0461 Oslo.
Pris: 2500,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Lily Siri Rømcke
Lily Siri Rømcke

Adm. koordinator
Tlf.: +47 957 78 606
lily.romcke@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Stine Alm Hersleth
Stine Alm Hersleth

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 975 41 669
stine.alm.hersleth@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

Norske grønnsaker har sesongbegrensninger for salg av ferske råvarer. Tradisjonelt har derfor fermentering av grønnsaker blitt benyttet for å utnytte råvarer gjennom hele året. En trend med
fermentering av grønnsaker er på vei og skaper nye muligheter for lokale grønnsaksprodusenter og serveringssteder.

Målgruppe: Grønnsaksprodusenter, lokalmatprodusenter (<10 ansatte) og serveringsgårder som foredler norske grønnsaker.

Kurset varer fra kl.10 – 16.00 dag 1 og fra kl. 9.00 – 16.00 dag 2

Kurset vil inneholde både teori og noen praktiske øvelser. Kulinarisk Akademi vil med sine profesjonelle kokker bidra med praktiske øvinger og viser noen vanlige prinsipper for tradisjonell fermentering av grønnsaker.

Noen temaer i kurset vil være:
– Fermentering og fermenteringsprosesser – hva skjer?
– Hygiene, holdbarhet og mattrygghet
– Styring av prosesser, pH måling
– Bruk av startkultur eller spontan melkesyrefermentering
– Emballering – bruk av glass
– Regelverk, næringsberegning og merking
– Praktisk produksjon veiledet av Kulinarisk Akademi
– Diskusjon om fermentering og erfaringer fra egne produkter

Vi inviterer deltagerne til å ta med egne produkter til en felles diskusjon og erfaringsutveksling.

Fagpersoner i kurset: Nofima AS ved seniorrådgiver Berit Karoline Martinsen og forsker Lars Axelsson og Kulinarisk Akademi i Oslo ved Espen Vesterdal Larsen eller Jostein Medhus.

Kompetansenettverket

Kompetansenettverket er en del av tilbudet i Innovasjon Norges Utviklingsprogram for landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping. Kurset er et samarbeid med Økologiprogrammet finansiert av Landbruksdirektoratet.

Les mer om:

Relatert innhold