Fagdag

Fermentering av frukt og grønt – tradisjon med nye muligheter

Hva må til for å lykkes med et godt fermentert produkt? Nofima arrangerer i samarbeid med Landbruksdirektoratet og Kompetansenettverket for lokalmat SØR temadag om fermentering av frukt og grønt.

Dato: 3. september 2019
Sted: Nofima, Måltidets Hus, Richard Johnsensgt. 4, Stavanger
Pris: 950,- inkl. lunsj og kursmateriell
Kontaktperson
Portrettbilde av Ida Synnøve Bårvåg Grini
Ida Synnøve Bårvåg Grini

Seniorrådgiver
Tlf.: +47 900 98 475
ida.grini@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Gro Haugvaldstad Kleiberg
Gro Haugvaldstad Kleiberg

Seniorforsker
Tlf.: +47 450 15 283
gro.h.kleiberg@nofima.no

Kompetansenettverket for lokalmat

Kompetansenettverket for lokalmat er en del av tilbudet i Innovasjon Norges Utviklingsprogram for landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping.

Les mer om nettverket

Økologiprogrammet

Mer fokus på produktutvikling innen det økologiske segmentet er nødvendig for å kunne tilby forbrukerne et større og mer variert produktspekter. Nofima bidrar med sentral kompetanse.

Dette kan du få hjelp til som økologisk matprodusent.  

Tradisjonelt har fermentering blitt benyttet for å konservere råvarer for utnyttelse gjennom hele året. Nå er en ny trend med fermentering på vei og skaper muligheter for spennende produkter som kan tilbys av storkjøkken, mathåndverkere og serveringssteder.

Under temadagen skal en se på muligheter og utfordringer ved å fermentere for kommersielt bruk. Det vil inngå både praktiske øvelser, teori og diskusjon ledet av fagpersoner hos Nofima.

Aktuelle tema

  • Fermentering og fermenteringsprosesser – hva skjer?
  • Praktisk produksjon og testing av fermenterte produkt
  • Hygiene, holdbarhet, mattrygghet og regelverk
  • Styring av prosesser, pH måling
  • Bruk av startkultur eller spontan melkesyre-fermentering?
  • Helseeffekter i fermenterte produkt
  • Diskusjon om fermentering og erfaringer fra egen produksjon – ta gjerne med egne produkt

Målgruppe:

Storkjøkken, mathåndverkere, lokalmatprodusenter og serveringssteder som vil øke andel økologiske produkter ut til sine kunder.

Påmelding

Bindende påmelding innen 12. august 2019 via denne lenken. Max 15 deltagere.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker