Selv om all fisk mister væske, gjør laksenæringa det som skal til for at fisken skal holde vekta best mulig under lagring. Forskerne forbereder forsøk med laks fra Marine Harvest.
Selv om all fisk mister væske, gjør laksenæringa det som skal til for at fisken skal holde vekta best mulig under lagring. Forskerne forbereder forsøk med laks fra Marine Harvest. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima
Fagdag

Fagsamling slakting av laks

 Prosessteknologi    Trygg og holdbar mat  

Nofima og FHF inviterer til fagsamling med tema slakting av laks og fremtidige løsninger for prosessering.

Dato: 6. mars 2018
Sted: Måltidets hus, Richard Johnsens gate 4, 4021 Stavanger
Pris: 500,- som dekker møte og måltider. Ønskes hotell må dette bookes selv.

Program:

Registrering kl 09.00

Velkommen v/Kristian Prytz, FHF

Fillet-O

10.00 Generell presentasjon av Fillet-O- Bjørn Roth, Nofima

10.15 Bedøvelse avliving av fisk med strøm kombinert med hodekapping. Effekt på utblødning og velferd, Bjørn Roth, Nofima

10.40 Direkte filetering og superkjøling av fisk effekt på kvalitet og holdbarhet, Bjørn Tore Rotabakk, Nofima

11.00 Effekten av spyling og valg av vann på kvalitet av fillet, Jørgen Lerfall, NTNU.
11.10 Energiforbruk ved slakting, kjøling og transport av laks tradisjonelt og ved superkjøling

Tom Ståle Nortvedt, Sintef Ocean

11.30 Fillet-O produksjonslinje, Frode Kjølås, Optimar

Tid til diskusjon og spørsmål.

12.30 Lunsj

Listeria

13.30 Verktøy mot listeria, Even Heir, Nofima

13.50 Forebygging av listeria i produksjonsanlegg, Solveig Langsrud, Nofima

13.10 Helgenomisering av Listeria, Trond Løvdal, Nofima

13.30 Jakten på Listeria ute på sjø Sandra Panek, UiS

Pause kl 13.50

14.00 Presentasjon av Havline prosjektet Carl Erik Arnesen, Hav Line gruppen

14.30 Tek-slakt, hva er mulig med lukking av ventemerdsystemer? Tom Ståle Nortvedt, SINTEF Ocean

15.00 Status på bedøvelse og avliving av oppdrettsfisk (laks og rognkjeks) –Hva har skjedd siden CO2 ble faset ut, fiskevelferd og kvalitet. Bjørn Roth, Nofima

15.30 Automatisk buksinspeksjon av sløyd laks, Elling Ruud Øye, SINTEF Ocean
15.45 Sporing av laks i slakteri uten fysiske merker, Aleksander Eilertsen, SINTEF Ocean Kl 16.00 Diskusjon og avslutning
Kl 16.30 slutt

Les mer om:

Relatert innhold

  • Filer og lenker