Er du interessert i å få vite om den seneste teknologien muligheter for matindustrien? Meld deg på denne seminaret! (Foto: Marius Fiskum)
Fagdag

Fagdag: Spektroskopi og prosesstyring i matindustrien

 Råvare og prosess  

Industri 4.0 høres i atskillige sammenhenger for tiden. På denne fagdagen ønsker vi å formidle mulighetsrommet som åpner seg for matindustrien når ny teknologi tas i bruk.

Dato:20. september 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:kr 500,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Jens Petter Wold
Jens Petter Wold

Seniorforsker
Tlf.: +47 959 79 749
jens.petter.wold@nofima.no

Målet med dagen er å presentere status og muligheter ved bruk av spektroskopi, smarte sensorer, prosesstyring og robotisering innen norsk matindustri. Målgruppen er alle interesserte innen matindustri og fagmiljøer.

Dagen starter kl. 9.00 og det faglige innholdet avsluttes kl. 15.45. Deretter blir det en sosial samling med enkel mat og drikke.

Påmelding senest 10. september. Påmeldingslenken finner du til høyre på siden.

Program
Velkommen, mål for dagen ved Ragni Ofstad, Nofima

Nødvendigheten av prosesstyring i matindustrien ved Åge Klepp, Norsk Landbrukssamvirke

On-line NIR som virker: muligheter og utfordringer ved Jens Petter Wold, Nofima

Høyoppløselig spektroskopi: stødige skritt mot flere industrielle anvendelser ved Nils Kristian Afseth, Nofima

In-line Spectroscopy: from concept to function, the pitfalls and the possibilities ved Marion O’Farrell, Sintef Digital

On-line kvalitetsmålinger av fisk og sjømat ved Karsten Heia, Nofima

Roboter i bioproduksjon. Hvordan ser fremtiden ut? ved Pål From, NMBU

Lunsj

Matindustri 4.0 ved Ingrid Måge, Nofima

Prosesstyringsteknologi – PAT – i norsk industri, noen eksempler ved Frode Brakstad, Sintef Industri

Using fluorescence for optimizing and understanding food quality ved Rasmus Bro, København Universitet

Modellering av spektroskopiske data, hva kan maskinlæring tilby? ved Kristian Hovde Liland, NMBU

Oppsummering ved Jens Petter Wold

15.45 Sosial samling med enkel mat og drikke

Les mer om:

Relatert innhold