Cerealfagdagen 4. april byr på mange inspirerende foredragsholdere.
Fagdag

Cerealfagdagen 2019 – Lokalt, Ekte og Bærekraftig

Programmet for Cerealfagdagen 2019 er klart, og atskillige spennende foredragsholdere er på plass. Suksessen fra fjoråret – Bakeskolen, blir med videre. I år med vekt på havre og gamle kornsorter.

Dato:4. april 2019
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:kr 1200 per person
Kontaktperson
Portrettbilde av Irene Tabone
Irene Tabone

Adm. koordinator
Tlf.: +47 924 37 975
irene.tabone@nofima.no

Vi får innblikk i bransjens satsing på grovt, og hva som er fakta for glutensensitivitet. På Hadeland samarbeider innovative mataktører. Olav Lie-Nielsen ved Torbjørnrud gård, Neil Allsopp med Sour to the people og Johan Swärd fra Økologisk Spesialkorn vil fortelle om hvordan samarbeidet dem imellom fører til økt verdiskaping for alle parter.

Registrering og kaffe fra kl. 9.00. Selve programmet starter kl. 9.30 og avsluttes kl. 16.00. Påmeldingslenken finner du til høyre på siden.

Foreløpig program

Velkommen v/ Kristin Hollung, Nofima

Gamle kornsorter
Bakeskole – bruk av gamle kornsorter i baking v/ André Løvaas, Nofima
Foredrag om gamle kornsorter v/ Anne Kjersti Uhlen, NMBU

Syv tips for å få forbrukere mer interessert i brød og korn v/ Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn

PAUSE m/ smaksprøver

Korn og god helse
Glutensensitivitet – fleip eller fakta? Hanna Fjeldheim Dale, Haukeland Universitetssykehus
Korn og tarmhelse v/ Ida Rud, Nofima
Fermentering av korn v/ Lasse Axselsson, Nofima
Bakeskole – fermentering/surdeig? v/ André Løvaas

Kl. 12.00 LUNSJ

#MerAv

Er bransjen blitt grovere? Status for #MerAvGrovt og hva bransjen kan gjøre for å bidra til å nå målet om 20 % mer grovt i 2021 v/Ole Berg, HDir
Norgesmøllene satser på havre – lokalt, grovt og godt! v/ Rune Johnsen, Norgesmøllene Skien
Bakeskole med fokus på #MerAv og bruk av havre

PAUSE

Hvordan samarbeid gir bedre verdiskaping
Historien om Torbjørnrud gård og hotell v/ Olav Lie-Nilsen, Torbjørnrud gård
Hvordan jobbe med lokale kunder v/Niell Allsopp, Sour to the people
Lokal kornproduksjon v/ Johan Swärd

Oppsummering v/ Gunnar Bakke, BKLF

Slutt kl. 16.00

Les mer om:

Relatert innhold