Bli med på fagdagen og hør om nye forretningsmuligheter for norsk korn. Foto: OBK
Fagdag

Cerealfagdagen 2018 – norsk, grovt og bærekraftig

Bruk av norsk korn åpner atskillige muligheter. Flere av foredragsholderne vil fortelle om hvilke konkurransefordeler de opplever, men også om hvilke utfordringer de møter når det norske kornet står på menyen.

Dato:25. april 2018
Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris:kr 1.200,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Kristin Hollung
Kristin Hollung

Forskningssjef
Tlf.: +47 959 70 682
kristin.hollung@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Irene Tabone
Irene Tabone

Adm. koordinator
Tlf.: +47 924 37 975
irene.tabone@nofima.no

En av dem er Nofimabaker og landslagstrener André Løvaas. I løpet av dagen vil han også holde bakeskole der tema vil være blant annet surdeig. For surdeigens popularitet er fortsatt stigende. Derfor vil dere få en dypere innføring i nettopp surdeigen. Lars Axelsson, seniorforsker i Nofima, vil gi et innblikk i melkesyrebakterienes rolle i surdeigen – og for tarmhelsen.

Korn er en bærekraftvinner

Kostholdsrådene anbefaler oss å spise mer grove kornprodukter, og med nye kostholdsråd på trappene, som også skal ta hensyn til bærekraft, får vi høre om ytterligere muligheter som åpner seg for vår bransjen.

Det er ikke bare FN med sine 17 bærekraftsmål som er opptatt av bærekraft. Tendensen på økt miljøbevissthet er tydelig også blant forbrukere, spesielt de yngre. Korn og brød er bærekraftsvinnere. Anne-Grete Roer Hjelkrem fra NIBIO vil gå gjennom livsløpsanalyser for kornprodukter og Duga vil fortelle om deres helsepåstand på fiber og hvilke muligheter dette gir.

Utradisjonelle forretningsmuligheter

Vi får høre Heidi Hemstad fra Ousdal gård fortelle om deres samarbeid med ulike bakerier og Trude Bergundhaugen fra Baker Kristiansen forteller om erfaringer med å bruke kornet fra Ousdal. Møllene er også til stede for å snakker om hvordan norsk korn byr på både muligheter og utfordringer.

Program

Kaffe og registrering fra kl. 9.30.

Start kl. 10.00

Møteleder: Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn

Velkommen ved Kristin Hollung, forskningssjef Mat og helse i Nofima
En livsløpsanalyse for brød og kornprodukter ved forsker Anne-Grete Roer Hjelkrem, NIBIO
Innovasjon og forbrukerforståelse – bruk av mer planteprotein ved Antje Gonera, Nofima
Muligheter ved bruk av norsk korn/ Nordic baking v/ André Løvaas, Nofima

Pause 11.00 – 11.20

Melkesyrebakteriers rolle i surdeigsfermentering – og for tarmhelsen v/ Lars Axelsson, Nofima
Smak, saltreduksjon og surdeig v/ Mari Gaarder, Nofima
Surdeig – hvordan og hvilket utstyr finnes tilgjengelig v/ Per Morten Johansen, FoodTec
Bakeskolen: Surdeig i baksten – hva får vi til lunsj? v/ André Løvaas, Nofima

Lunsj 12.15 – 13.15

Bærekraftige kostråd og 20% grovt v/ Linda Granlund Helsedirektoratet
Hvordan få produkter med helsepåstand på fiber? v/ Duga
Brødskalaen som verktøy for å kommunisere grovt v/ Solveig Lygre
Bakeskolen: autolyse ved André Løvaas, Nofima

Pause 14.15 – 14.30

Bakeskolen: fordeiger ved André Løvaas, Nofima
Erfaringer for bruk av mel fra lokal bonde, baker og mølle v/ Heidi Hemstad, Ousdal gård, Trude Bergundshaugen fra Baker Kristiansen og Kvelde Mølle
Møllenes og bakerens utfordringer og muligheter med norsk korn v/Augon Hellkås i Lantmännen.
Oppsummering ved Gunnar Bakke, daglig leder BKLF

Slutt 15.30

Dagen er et arrangementssamarbeid mellom BKLF, Nofima og Opplysningskontoret for brød og korn. Dere finnes påmeldingslenken til høyre på siden, og påmeldingen er bindende.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Forskningsanlegg

 
Bakeriet på Ås

Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter. …