Foredrag

Blir fremtidens kjøtt dyrket i laboratoriet?

Hvor miljøvennlig er egentlig lab-burgeren? Og vil forbrukerne ha den? Bioteknologirådet, Ruralis og Nofima inviterer til debatt torsdag 6. juni fra klokka 18-20.

Dato: 6. juni 2019
Sted: KS Agenda, Haakon VIIs gate 9, Oslo, Norway
Pris: Gratis
Kontaktperson
Portrettbilde av Sissel Rønning

Dagens kjøttproduksjon har konsekvenser for klima og miljø. Flere tar derfor til orde for at vi bør spise mindre kjøtt. Men må vi egentlig det? Hva om fremtidens kjøtt i stedet blir laget i laboratoriet?

Forskere har vist at det i dag er mulig å dyrke kjøtt i laboratoriet. Laboratorie-kjøttet kan gi bedre mattrygghet, og en dyrefri kjøttproduksjon kan ha etiske fordeler. Kutt i husdyrholdet kan også gi mindre utslipp av klimagasser og mindre press på ressurser som land og vann.

Men er produksjonen av lab-burgere egentlig økonomisk og klimamessig bærekraftig? Og hva med forbrukerne – vil vi ha det? Blir det et nisjeprodukt eller noe de fleste vil ha på tallerkenen sin?

Bioteknologirådet tar debatten. Bli med på å diskutere hvordan kjøttet på middagstallerkenen kan bli produsert i framtiden.

Enkel servering, møtet strømmes.

Innledere og panel:

  • Sissel Rønning, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima
  • Rob Burton, seniorforsker ved Ruralis – Institutt for rural og regionsforskning
  • Per Berg, direktør for FoU og nyskaping i Nortura
  • Odd Magne Harstad, professor (emeritus) ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU
  • Christoffer Ringnes Klyve, nestleder i Framtiden i våre hender
  • Kristina Lervåg, rådgiver i Dyrevernalliansen
  • Mirjam Kammler, nestleder i Norsk Vegansamfunn
  • Annechen Bahr Bugge, forsker ved forbruksforskningsinstituttet SIFO
  • Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet
Les mer om:

Relatert innhold