Hvordan må du merke produktene dine? Det vil du lære på dette kurset. Illustrasjon/cc: Oddvar Dahl/Nofima
Kurs

Næringsberegning og merking

 Råvare og prosess  

På dette kurset lærer du hvordan du skal merke produktene i forhold til de krav som stilles.

Dato: 3. desember 2020
Sted: Digitalt kurs
Pris: kr 300,-
Kontaktperson
Portrettbilde av Tom Christen Johannessen
Kontaktperson
Portrettbilde av Lene Øverby
Lene Øverby

Senioringeniør
Tlf.: +47 976 34 246
lene.overby@nofima.no

Påmelding

Meld deg på her

I dette kurset bruker vi den ferdige resepten som grunnlag for all den informasjonen som skal stå på etiketten. I tillegg går vi gjennom allergener og andre aktuelle tema når man skal merke et produkt.

Kurset starter kl. 10.30 og avsluttes kl. 14.00. Du finner påmeldingslenke på siden.

Aktuelle tema:

  • Oppbygning av en resept
  • Protein, fett og karbohydrat, hva betyr det?
  • Allergener
  • E-nummer
  • Kg Kalorier og KGJ hvordan regnes dette ut.
  • Hvor finnes informasjonen hen?
  • Pakkemaskiner og pakkemateriell.
  • Ulike gasser til pakking.
  • Aktuelle pakkeløsninger er også en del av dette kurset, man skal ha lært hvordan man merker produktene i forhold til de krav som stilles.

Målgruppen er lokale produsenter som faller inn under Kompetanse-nettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk/videreutvikle norske, lokale ressurser.
Kurset holdes i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst.

Les mer om:

Relatert innhold