Søkeresultater

406 treff

Resultat

23.01.2024

Test Linda-pinda

Veiledningen deres til genredigering kan vel så gjerne brukes på andre fiskearter, dyr og planter. – Vi har fokus på oppdrettsnæringen, men veiledningen er like relevant for andre arter, sier Robledo. – Spørsmålene man må stille seg, er de samme for husdyr og planter. Vi har ikke sett lign

Resultat

11.04.2024

Nytt torskeprodukt med redusert klimaavtrykk

Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.

Resultat

27.03.2024

Solbærtoddy – perfekt til påsketuren

Nofimas fagfolk har vurdert helseeffekter av solbærråsaft, og undersøkt smaksforskjeller mellom ulike varianter av solbærdrikke.

Resultat

21.03.2024

Magesyk etter hytteferie? Du er ikke alene

Påsken er høysesong for hytteferie. Nofima-forskere har undersøkt hvordan hyttelivet påvirker mattryggheten – og matvanene. Det er omtrent tre ganger flere som rapporterer om magesyke under eller rett etter hyttebesøk, enn hjemme.

Resultat

21.03.2024

Enkle grep for mye bedre torsk

Engasjerte forskere kan godt finne på å gå vitenskapelig til verks for å finne ut hvordan torsk kan kokes til perfeksjon.

Resultat

29.02.2024

Bare søte tomater, takk

Nordmenn elsker søte tomater, og er villige til å betale en langt høyere pris for disse tomatene. De søte små Piccolo-tomatene som dyrkes av Wiig Gartneri på Jæren er nettopp en slik tomatsort, og den har norske forbrukere trykket til sitt bryst.

Resultat

01.11.2023

Færre gytinger enn før

Før kunne avlstorsken gyte tre ganger før den ble slaktemoden. Etter at den ble selektert for vekst, gyter den én gang.

Resultat

10.05.2023

Kartlegger egenskaper til ulike enzymer for å utvikle proteinpulver med toppkvalitet

Fagfolk ved Bioco, Nofima, Norilia, Nortura og Sintef samarbeider for å utnytte restråstoff fra kylling og kalkun bedre. Målet er å utvikle helseriktige ingredienser til mat.

Resultat

05.04.2023

Hinne i egget holder musklene unge

Kaster du hinnen mellom eggehviten og skallet når du spiser egg? Ny forskning tyder på at akkurat den hinnen er en ungdomskilde: Den holder musklene unge lenger.

Resultat

28.04.2023

Gratis idéer til nye produkter som holder folk friske

Lyst til å lage og selge noe helt nytt og samtidig holde folk friske? Seniorforsker Antje Gonera har nesten 80 nye produkter klare – helt gratis for den som vil gjøre noen av dem til levebrød.