.
Våre forskere har spisskompetanse på karbohydrater fra korn, grønnsaker og frukt, men også en del andre karbohydrater, som er godkjent for humant konsum.
Våre forskere har spisskompetanse på karbohydrater fra korn, grønnsaker og frukt, men også en del andre karbohydrater, som er godkjent for humant konsum.

Karbohydrater

Karbohydrater er viktige bestanddeler i mat. Matvarer med mer kostfiber og færre tilgjengelige karbohydrater gir helsegevinster. Kunnskap om ulike typer av karbohydrater i maten vår er sentralt i denne sammenhengen.

Kontaktperson
Portrettbilde av Simon Ballance
Vi tilbyr:
  • Detaljert kjemisk og fysikalsk karakterisering av karbohydrater ved hjelp av blant annet reologi, molekylvektbestemmelse og kromatografi.
  • Bistand til å løse utfordringer relatert til karbohydrater i mat.
  • Industrirelevant prosessutstyr i næringsmiddelgodkjente prosesshaller for bakeri, korn, frukt og grønnsaker og så videre.
  • Prosjektkoordinering for nyskaping og produkt-/prosessutvikling. Dette kan inkludere samarbeid med eksperter i for eksempel patentering, regelverk og klinisk ernæring.
  • In vitro-verktøy for simulering og studier av fordøyelse og fermentering.

For å kunne utvikle nye sunnere matprodukter trengs solid kunnskap om råvarer, prosessteknologi, analysemetoder og ernæringsfysiologi – og ikke minst hvordan noen av disse påvirker hverandre.  Kompetanse på karbohydrater står sentralt i produktutvikling fordi karbohydrater er en hovedkomponent i atskillige matvarer.

Nofima er en totalleverandør av karbohydratkompetanse knyttet til matrelatert produktkvalitet.  Vi har særlig spisskompetanse på karbohydrater fra korn, grønnsaker og frukt, men også en del andre karbohydrater, som er godkjent for humant konsum.

 Løsninger våre forskere har vært med på å utvikle

-Industrielle tilpassede prosesseringsmetoder for å redusere innholdet av akrylamid i matvarer.
-Tilpasning av mølleteknologi for bruk i storskala.
-Utvikling av nye sunnere korn-, grønnsaks-, og fruktbaserte produkter.
-Utvikling av glutenfri bakst-
-Forbedring av oppskrifter og prosesser.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter
  • Forskningsanlegg

 
Bakeri

Karbohydrater og proteiner er viktige for bakeegenskapene til melet. Mengden og typen av disse og deres sammensetning er viktig for prosess og produktkvalitet. …