.
Vi ønsker offshore-ansatte velkommen til å lære mer om god hygiene i storkjøkken.
Vi ønsker offshore-ansatte velkommen til å lære mer om god hygiene i storkjøkken. Foto: Kjell Merok/Nofima
Kurs

Hygienekurs for offshore-ansatte

 Prosessteknologi  

Matforpleiningen innen catering og storkjøkken er meget sårbar. Skiftordninger på kjøkkenet gjør at personlig hygiene og faste rutiner innen produksjonshygiene er meget sentrale deler for å unngå sykdomsutbrudd. Hygienekontroll, kvalitetssikring og revisjon av matforpleiningen er viktige faktorer i kurset.

Dato: 5. november 2014 – 7. november 2014
Sted: Måltidets Hus, Stavanger
Pris: Kr 6900,- (inkl. kursmateriell, lunsj og kaffe/te)
Kontaktperson
Portrettbilde av Jan Thomas Rosnes
Jan Thomas Rosnes

Forsker
Tlf: +47 51 84 46 31
thomas.rosnes@nofima.no

Kontaktperson
Gro Haugvalstad Kleiberg

Forsker (permisjon)
Tlf: +47 51 84 46 40
gro.h.kleiberg@nofima.no

Kontaktperson
Portrettbilde av Karin Tranøy
Karin Tranøy

Tekniker
Tlf: +47 51 84 46 30
karin.tranoy@nofima.no

Tema

  • Mikroorganismer og storkjøkken
  • Personlig hygiene
  • Kjøkkenhygiene
  • Kritiske kontrollpunkter
  • Kryssforurensing
  • Renhold
  • Forskrifter/IK-mat/HACCP
  • Revisjon av hygieneløsningen

Det legges vekt på inspeksjonsprosessen med revisjon av IK-mat systemet. Flere detaljer finner du i programmet som er vedlagt.

Forelesere

  • Gro Haugvaldstad Kleiberg: Cand scient. Mikrobiologi, Nofima AS. Arbeidsområder: Næringsmiddelhygiene, mikrobiologiske analysemetoder, hurtigpåvisning av bakterier.
  • Jan Thomas Rosnes: Dr. scient Mikrobiologi, Nofima AS. Arbeidsområder: Næringsmiddelhygiene, varmebehandling av matvarer, konserveringsteknologi.
  • Jorunn Hansen: Cand. agric. Kvalitetsstyring/produksjon/prosess, Nofima AS. Arbeidsområder: Kvalitetssikring av produksjonsanlegg, lover og forskrifter, produktutvikling.
  • Marit Skrudland: Msc. Ernæring og helse. Inspektør ved Mattilsynet Midt-Rogaland med ansvar for tilsyn med produksjon og servering av næringsmidler. Spesialområde kosttilskudd og beredskap i forhold til oppklaring av næringsmiddelbårne utbrudd.

Kostnad

Ved avbestilling senere enn 5 dager før kurset starter, faktureres 50 % av kurskostnadene. Oppgi navn og adresse for fakturering og e-mail/faks for mottak av kursinformasjon.

Påmelding

Meld deg på til Karin Tranøy, e-post karin.tranoy@nofima.no, telefon 51 84 46 30.

 

Les mer om:

Relatert innhold